LÁGY SAJTOK

Olyan aludttejből nyerik, mely a korlátozott mennyiségű tejsavó kipárologtatásával készül, és az elsajtosodási folyamat 30 – 40 °C között történik. Ezen csoporton belül megkülönböztetünk kéreg nélküli lágy sajtokat és kérges lágy sajtokat.

Fehérpenészes sajtok

A lágysajtok családjába tartoznak. Úgynevezett vegyes, természetes és oltós fermentálású sajtok, alvadék aprítása nélkül, spontán lecsepegtetéssel, formázva, tetejüket baktériumkultúrával bevonva, majd érlelve készülnek. Felületüket vékony bársonyos penészréteg vagy dúsan “virágzó”, vastag fehér camembert penész borítja. Tésztájuk lágy és krémes.

BRIE SAJT 3 KG

Francia, fehérpenészes lágysajt, a Párizshoz közeli Brie tájegységről kapta nevét. Tehéntejből …

BRIE DE MEAUX

Franciaországban eredetvédelem (AOC) alatt álló fehérpenészes lágy sajt. A nyers…

CAMEMBERT BONS MAYONNAIS 200 gr

Mayenne-ből származó sajtkülönlegesség. A lágy-fehér…

MARCELLIN 80 gr

Tehéntejből készült lágy francia sajt. Kis tömegű, 80-90 grammos guriga. Zsírtartalma 50%. …