félkemény SAJTOK
A félkemény sajtokat oltóval fermentálják, a savóelválasztást aprítással, keveréssel és préseléssel gyorsítják, a sajtokat érlelik, majd ezt követően változatos méretben, formában, lyukazással hozzák forgalomba. Állományuk vágható, szeletelhető, reszelhető. A félkemény sajtok kevesebb szárazanyagot, és ennek megfelelően több vizet tartalmaznak, mint a keménysajtok. Ez magyarázza miért érnek a félkemény sajtok gyorsabban mint a kemény sajtok.
Félpuha sajtok
Cailladou
A Cailladou pasztőrözött teljes tehéntejből készül…
Pirené feketekérgű
A préselt sajtot, manapság egyaránt készítik nyers vagy pasztőrözött…
Pirené zöldborsos
A pireneusokból származó tehéntejből készült sajtot…
Tomme de Savoi
A Tomme (ejtsd: tom) egy sajttípus megnevezés, leginkább…