félkemény SAJTOK

A félkemény sajtokat oltóval fermentálják, a savóelválasztást aprítással, keveréssel és préseléssel gyorsítják, a sajtokat érlelik, majd ezt követően változatos méretben, formában, lyukazással hozzák forgalomba. Állományuk vágható, szeletelhető, reszelhető. A félkemény sajtok kevesebb szárazanyagot, és ennek megfelelően több vizet tartalmaznak, mint a keménysajtok. Ez magyarázza miért érnek a félkemény sajtok gyorsabban mint a kemény sajtok.

Félpuha sajtok

Cailladou

Cailladou pasztőrözött teljes tehéntejből készül…

Pirené feketekérgű

A préselt sajtot, manapság egyaránt készítik nyers vagy pasztőrözött…

Pirené zöldborsos

A pireneusokból származó tehéntejből készült sajtot…

Tomme de Savoi

A Tomme (ejtsd: tom) egy sajttípus megnevezés, leginkább…