KEMÉNY SAJTOK

Gyártásuk hasonlít a félkemény sajtokéhoz, érlelésük hosszabb, akár több hónap is lehet. Ízük gazdagabb, kifejezőbb. Állományuk reszelhető, szeletelhető. Általában nagy lyukakkal készülnek, de előfordul lyuk nélküli változatuk is.

Kemény SAJT termékeink

Appenzeller Classic / Extra

Erősen aromás, svájci kemény sajt, nyers tehéntejből készül…

Cantal fiatal / Entre Doux

Az egyik legrégebbi sajt Franciaországban, története a gallok…

Cheddar sárga

A Cheddar a legismertebb angol sajtok egyike, nevét  Cheddar településről kapta…

Cheddar füstölt

Ízek egyensúlya, füstös aroma- ez jellemzi a füstölt cheddart. 12 hónap érlelés…

Cheddar fehér

A Cheddar a legismertebb angol sajtok egyike, nevét  Cheddar településről kapta…

Comté AOC

Nyers tejből készül, 35-55 kg-os malomkő vagy korong formában készítik. A természetes…

Gran Leo

Pasztőrözött tehéntejből készült, legalább 12 hónapig érlelt, parmezán típusú sajt. Az olasz parmezán ihlette…

Grana Padano

Közel ezer éve ismert sajt. A cisztercita szerzetesek 1135-ben már…

Gruyere AOC

Svájcból származó, tehéntejből készült sajt. Az eredeti Gruyère-hez csakis kiváló minőségű tejet használnak…

Landana 500 napos gouda

Erős és kiváló ízzel rendelkező, tehéntejből készült sajtkülönlegesség. 500 napig…

Landana érlelt kecske gouda

A Landana érlelt kecskesajtot legalább 10…

Manchego öreg spanyol juhsajt DOP

Manchego sajt a La Mancha vidékről kapta nevét…

Parmigiano Reggiano

A Parmigiano-Reggiano a sajtok királya, talán…

Prima Donna Maturo

A Prima Donna bár holland, mégis az olasz sajtokkal…

Tete de Moine

Téte de Moine a svájci Jura hegységben…