KEMÉNY SAJTOK
Gyártásuk hasonlít a félkemény sajtokéhoz, érlelésük hosszabb, akár több hónap is lehet. Ízük gazdagabb, kifejezőbb. Állományuk reszelhető, szeletelhető. Általában nagy lyukakkal készülnek, de előfordul lyuk nélküli változatuk is.
Kemény SAJT termékeink
Appenzeller Classic / Extra
Erősen aromás, svájci kemény sajt, nyers tehéntejből készül…
Cantal fiatal / Entre Doux
Az egyik legrégebbi sajt Franciaországban, története a gallok…
Cheddar sárga
A Cheddar a legismertebb angol sajtok egyike, nevét Cheddar településről kapta…
Cheddar füstölt
Ízek egyensúlya, füstös aroma- ez jellemzi a füstölt cheddart. 12 hónap érlelés…
Cheddar fehér
A Cheddar a legismertebb angol sajtok egyike, nevét Cheddar településről kapta…
Comté AOC
Nyers tejből készül, 35-55 kg-os malomkő vagy korong formában készítik. A természetes…
Gran Leo
Pasztőrözött tehéntejből készült, legalább 12 hónapig érlelt, parmezán típusú sajt. Az olasz parmezán ihlette…
Grana Padano
Közel ezer éve ismert sajt. A cisztercita szerzetesek 1135-ben már…
Gruyere AOC
Svájcból származó, tehéntejből készült sajt. Az eredeti Gruyère-hez csakis kiváló minőségű tejet használnak…
Landana 500 napos gouda
Erős és kiváló ízzel rendelkező, tehéntejből készült sajtkülönlegesség. 500 napig…
Landana érlelt kecske gouda
A Landana érlelt kecskesajtot legalább 10…
Manchego öreg spanyol juhsajt DOP
A Manchego sajt a La Mancha vidékről kapta nevét…
Parmigiano Reggiano
A Parmigiano-Reggiano a sajtok királya, talán…
Prima Donna Maturo
A Prima Donna bár holland, mégis az olasz sajtokkal…
Tete de Moine
A Téte de Moine a svájci Jura hegységben…