JUHSAJTOK

Elsősorban a friss juhtejből készülő, delikát jellegű sajtokat soroljuk ide. Természetes összetevőik és alacsony kalóriatartalmuk miatt tökéletes kiegészítői lehetnek a diétás étrendnek is.Ezek lehetnek friss sajtok (Larzac, Broccio), lágy sajtok (Venaco), kékpenészes sajtok (Roquefort), vagy préselt sajtok (Pecorino). Jellegzetes ízük a juhtejnek köszönhető.

JUHSAJT termékeink

Feta sajt

Feta sajtról Candia itáliai utazó írt először 1494-ben a Bizánci Birodalomban …

Manchego fiatal

Manchego sajt, Spanyolország egyik legismertebb juhsajtja…

Manchego öreg spanyol juhsajt

A La Mancha vidékről kapta nevét…

Pecorino Moliterno

Olaszország déli részéről, Moliternóból származó…

Pecorino Romano DOP

Pecorino szó jelentése a juhállományra uta…

Romero

A juhsajtok kedvelői minden bizonnyal előbb utóbb felfedezik a spanyol sajtokat. Rozmaringgal…

Roquefort

Ami az angoloknál a Stilton az a franciáknál a Roquefort. A sajtot egy sajátos penicillin gombával oltják…

Tierno

Spanyolországból származó, 100% pasztőrözött juhtejből készített sajt. A juhok La Mancha…

Tomme pur Brebis

A Tomme pur Brebis sajtot a Pyrénées-Atlantiques-i Aquitania régióból származó nyers juhtejből…